Bio

'Ik vind het belangrijk om significante psychosociale thema’s in het licht te zetten, om wakker te schudden, de geest te verruimen en moed te stimuleren. Het beïnvloedt namelijk de kwaliteit van ons leven.'

“The purpose of life is to find your gift, the meaning of life is to give it away”

‘Cruciale kantelpunten in het leven, maken de levensreis interessant en verdiepend’, zegt Miranda Nanda Maria van Dijk (1965). Ze heeft er een aantal gekend en koos daar bewust voor. Haar wens om blijvend te ontwikkelen & groeien én haar missie om aan te moedigen en te inspireren, vormt haar intrinsieke motivatie. Bij haar geboorte, op haar veertiende en tweeëndertigste waren er grote veranderingen. Twintig jaar was ze actief als singer/songwriter, trad op met bands en solo, schreef en produceerde en organiseerde events door heel Nederland. Daarnaast werkte ze achtentwintig jaar als trainer en verandermanager binnen vijfendertig bedrijven, waardoor er telkens nieuwe uitdaging was. Maar muziek en schrijven bleven haar allergrootste passies.

Op haar 49e verzamelde ze moed en verlegde haar koers opnieuw. Ze startte haar eigen praktijk voor Counselling & Training, gaf lezingen, maar na 5 jaar kwam ze erachter dat ze zich toch veel liever richt op ‘creatie vanuit Inspiratie’. Nu op haar 54e richt ze zich o.a. op het schrijven van boeken met psychosociale taboegevoelige onderwerpen. Dit resulteerde in haar eerste boek waar ze mee debuteerde in 2018. Haar tweede boek verscheen begin 2019. ‘Een mens is veel meer dan z’n verleden, een mens is vooral z’n talenten en unieke bewustzijn.’ Ze komt van ver, heeft haar wonden geheeld en dat vormt eveneens de intrinsieke drijfveer voor haar huidige missie. Na publicatie van haar debuut Helende schoonheid van Zelfreflectie, verscheen begin 2019 haar tweede boek  De Vriendschapsfamilie Momenteel schrijft ze aan haar derde boek Hartstocht tussen Vrouwen  Een uitnodiging tot nieuw perspectief op hartstocht & liefde.

Ook Miranda’s maatschappelijke initiatieven staan voor verbinding en inspiratie. Op dit moment zijn dat Club voor Bloeiende Conversaties, Genootschap voor Vrije Wijze Vrouwen, Biljartclub Vrouwen met Ballen en BoekClub Rode Peper.

Haar muziek krijgt vanaf najaar 2019 weer veel aandacht omdat ze werkt aan haar MuziekProject 2020 “Togetherness”. Te lang waren er andere prioriteiten, maar “ik kan niet zonder muziek maken, want het is mijn diepste hartsverlangen”, aldus Miranda.

Vanaf 2020 werkt ze af en toe freelance als counselor & trainer en geeft enkele uren per week diepte-sessies.

‘Word wie je ten diepste bent en leef je talenten’, vormt de rode draad in haar missie, die ze met bevlogenheid uitdraagt.

Met passie. Miranda Nanda Maria van Dijk.

© 2016-2020 Miranda N M van Dijk. Alle rechten voorbehouden.