Bio

'Ik vind het belangrijk om significante psychosociale thema’s in het licht te zetten, om wakker te schudden, de geest te verruimen en moed te stimuleren. Het beïnvloedt namelijk de kwaliteit van ons leven.'

“The purpose of life is to find your gift, the meaning of life is to give it away”

‘Cruciale kantelpunten in het leven, maken de levensreis interessant en verdiepend’, zegt Miranda Nanda Maria van Dijk (1965). Ze heeft er een aantal gekend en koos daar bewust voor. Haar wens om blijvend te ontwikkelen & groeien én haar missie om aan te moedigen en te inspireren, vormt haar intrinsieke motivatie. Bij haar geboorte, op haar veertiende en tweeëndertigste waren er grote veranderingen. Twintig jaar was ze actief als singer/songwriter, trad op met bands en solo, schreef en produceerde en organiseerde events door heel Nederland. Daarnaast werkte ze achtentwintig jaar als trainer en verandermanager binnen vijfendertig bedrijven, waardoor er telkens nieuwe uitdaging was. Maar muziek en schrijven bleven haar allergrootste passies.

Op haar 49e verzamelde ze moed en verlegde haar koers opnieuw. Ze startte haar eigen praktijk voor Counselling & Training, gaf lezingen, maar na 5 jaar kwam ze erachter dat ze zich toch veel liever richt op ‘creatie vanuit Inspiratie’. Nu op haar 56e richt ze zich o.a. op het schrijven van boeken met psychosociale taboegevoelige onderwerpen. Dit resulteerde in haar eerste boek waar ze mee debuteerde in 2018. ‘Een mens is veel meer dan z’n verleden, een mens is vooral z’n talenten en unieke bewustzijn.’ Ze komt van ver, heeft haar wonden geheeld en dat vormt eveneens de intrinsieke drijfveer voor haar huidige missie. Na publicatie van haar debuut Helende schoonheid van Zelfreflectie, verscheen begin 2019 haar tweede boek  De Vriendschapsfamilie Eind 2020 verscheen haar derde boek Hartstocht tussen Vrouwen  Een uitnodiging tot nieuw perspectief op hartstocht & liefde. Momenteel werkt ze aan haar vierde boekproject De Vleugels van Moed dat najaar 2022 verschijnt.

Ook Miranda’s maatschappelijke initiatieven staan voor verbinding en inspiratie. Op dit moment zijn dat Club voor Bloeiende Conversaties,  Biljartclub Vrouwen met Ballen, BoekClub Rode Peper, Spirituele Focus en het driejaarlijks event Vrouwenliefde Lounge.

Haar muziek krijgt meer aandacht omdat ze werkt aan haar MuziekProject “Togetherness”. Te lang waren er andere prioriteiten, maar “ik kan niet zonder muziek maken, want het is mijn diepste expressie”, aldus Miranda.

Vanaf 2020 werkt ze parttime/freelance als counselor & trainer om ook veel tijd voor haar andere passies te hebben.

‘Wordt wie je ten diepste bent en leef je talenten’, vormt de rode draad in haar missie, die ze met bevlogenheid uitdraagt.

Met passie. Miranda Nanda Maria van Dijk.

© 2016-2021 Miranda N M van Dijk. Alle rechten voorbehouden.