Boek 2018

DIRECTE BESTELLINK BOEK HIER

Boek Helende schoonheid van zelfreflectie

Traumatisch verleden en hoe dat te overwinnen

Een aanmoedigend boek over de overwinning op een pijnlijk verleden.

In 2018 verscheen Helende schoonheid van zelfreflectie van Miranda Nanda Maria van Dijk.

1 op de 200 mensen in Nederland heeft last van vroege persoonlijke traumatisering. Hier is sprake van wanneer mensen in hun kindertijd emotioneel verwaarloosd, fysiek mishandeld of seksueel misbruikt zijn. Als gevolg hiervan hebben deze mensen aanzienlijke psychologische, lichamelijke en sociale klachten, waar zij als volwassenen veel hinder van ondervinden.

Het boek gaat over de belangrijke keuze om door angsten en worstelingen heen te gaan en daardoor bevrijding en rust te kunnen vinden. Die daadwerkelijke inspanning kan tot heling leiden.

‘Ik heb het boek geschreven als aanmoediging voor de grote groep mensen in Nederland die als kind trauma’s hebben opgelopen en daar nog dagelijks onder lijden. Ik wil laten zien dat het trieste begin van je leven geen veroordeling is voor de rest van je leven en dat overwinningen mogelijk zijn’, aldus van Dijk.

Ze wil dit gevoelige thema, vaak nog een taboe, in een aanmoedigend licht zetten omdat er nog veel getraumatiseerde mensen zijn die de hoop op heling hebben opgegeven, terwijl er wel degelijk mogelijkheden zijn om dit te overstijgen.

Aan de hand van veertien universele levensthema’s beschrijft het boek het transformatieproces van de auteur. Door heldere beschrijvingen van verworven inzichten, toegepaste zelfreflectie en diepergaande uitleg over psychosociale effecten en psychologische processen, worden handvatten gegeven.

Dit boek Helende schoonheid van zelfreflectie biedt, door de positieve invalshoek, mensen met een traumatisch verleden zowel een uitnodiging als een aanmoediging. Op een onthullende en professionele wijze combineert de auteur haar ervaringsdeskundigheid met haar jarenlange ervaring als trainer en transformatie-specialist.

De auteur geeft ook lezingen en interviews over het thema en boek. Tevens geeft ze trainingen en counselling voor mensen die willen helen en groeien.

REACTIES VAN LEZERS

Wauw.. wat een prachtboek. En hoe bijzonder hoe open en kwetsbaar jij over jezelf vertelt. Met veel plezier pakte ik het boek steeds weer op om weer een stukje te lezen en op me in te laten werken. Ik heb ademloos gelezen en -hoewel ik geen groot traumatisch verleden heb ervaren- heb ik er zoveel in kunnen herkennen wat betreft het stuk persoonlijke ontwikkeling. Alles zit al in onszelf en dien je naar mijn idee zelf te ontdekken.. Gaandeweg.. alles op z’n tijd.. Met de juiste mensen, die een tijdje met je meelopen.. Het boek heeft me fijne herkenning en inspiratie gebracht en heb ik ervaren als ‘soulfood’.

M. Oostveen.

Ik lees veel herkenbare patronen in voelen, denken die te maken hebben met “de basis”, het afgestaan worden en de manier waarop adoptieouders soms om denken te kunnen gaan met hun adoptiekind, niet beseffend wat een adoptiekind echt nodig heeft. De inhaalslag van veel / alles jezelf moeten aanleren, hoeveel tijd daar overheen gaat.. Hoeveel hulp je erbij nodig hebt om bepaalde denkwijzen af te leren die je niet goed mee hebt gekregen vanuit de “basis”. Ik vind het een boek wat heel makkelijk leesbaar is. Het liefst had ik het in een keer uitgelezen. Je bent heel open. Daarvoor is wel lef/moed nodig.. Ik zit nu qua kennis, wat ik mijzelf heb geleerd op hetzelfde niveau als het einde van je boek..

A. van Staal.

Heb heel veel erkenning en raakvlakken in je boek gevonden met betrekking tot mijn eigen jeugd en besef hierdoor waarom ik zo struggle met sommige dingen in de samenleving. Ben het nu voor de tweede keer aan het lezen en alles wat op mijn persoonlijke situatie van toepassing is aan het onderstrepen. Dat structureert voor mij heel veel gevolgen van mijn opvoeding en geen affectie van mijn moeder richting mij.

S. Salden 

Een prachtig boek waarin voor mij bindingsangst en verlatingsangst op verschillende manieren worden beschreven, zonder te vervallen in drama. Helder en duidelijk geeft Miranda fases aan waarin adoptie, de zoektocht naar je roots en daardoor uiteindelijk de weg naar jezelf ‘doorlopen’ kan worden door angsten en trauma’s aan te gaan.
Het leest vlot en ze geeft diepte aan de thema’s die voor haar belangrijk op dat moment waren.

M. Menger

Jouw boek is een prachtige heldere inspirerende Compagnon, een Vriend of Vriendin voor het Leven, voor een ieder die de liefde van zijn of haar Leven wil vinden…namelijk in zichzelf! Miranda hoopt, verwacht, gunt, kietelt jou dat je door het lezen van haar ingrijpende aangrijpende transformatie Bemoediging-Aanmoediging… om zelf óók op een Ontdekking & Helende Reis te gaan..: ”Van wat er nog leeft en blootgelegd zou kunnen worden in jou”. Miranda, gefeliciteerd met jou, met wie en hoe je bent én met je heldere, intelligente, pakkende en openhartig geschreven Debuutboek Helende Schoonheid van Zelfreflectie”!

B. Baden

Stil ben ik door de herkenning die ik lees. Maar ook je duidelijke omschrijving van de processen die je inzichtelijk maakt. Ik vind je moedig dat je zo dicht bij jezelf bent gebleven, ook in het schrijven van dit boek. Daar kunnen velen van leren.

A. Rozen

Heb je boek gekocht en in 1 keer uitgelezen. Confronterend, maar daardoor ook zeer verhelderend. De beschrijvingen over inzichten en de dynamieken in relaties. Ja, daar had ik erg veel aan, dankjewel daarvoor!

N. Zang-Straver-Alferink.

Ik wilde er niet aan maar je boek heeft mij tot nieuwe inzichten gebracht. Hoewel je het autobiografisch hebt geschreven, kon ik mijzelf in veel wat je schreef vinden. Ik realiseer mij dat ik nog veel werk moet doen, maar de hoop die uit je boek spreekt, vind ik fijn.  Het is dus niet onmogelijk je shit te verwerken en een gelukkig mens te worden.

R. Altrecht.

OMG wat lees ik een hoop herkenning en ook wat mijn gevecht nog is. Mag ik je zeggen dat ik veel respect voor je heb? Voor mezelf zet ik nu een stapje om toch een tijdje therapie te doen want ik kom er zelf gewoon niet uit. Maar heb veel aan je boek dat mij op sommige momenten de ogen opende over mijn eigen vreemde gedrag. Thanks daarvoor..

V. Dekker.

Ik wil toch even tegen je zeggen dat ik je boek steengoed vind.
Indringend beschreven. Herkenbaar! En inspirerend. Die hele drive van jou om dat te helen en wat daar dan uit voortvloeit. Dat ontvouwen vanuit de heelheid van die kern. Erg mooi en ik denk voor veel mensen behulpzaam en aanmoedigend.
Dank je wel daarvoor. Jouw boek geeft in elk geval veel inzichten door en er zijn gelukkig steeds meer mensen die dat wel willen, en die wakker worden voor die bewustzijnsverschuiving.

D. van Oosterhout.

Je boek heb ik in een adem uitgelezen! Opgevroten en tot me genomen. Het hele boek is een grote herkenning. Een trauma vanaf baby en de ongelooflijk grote gevolgen door mijn hele leven. De therapieen enz. Wat mij ook erg raakt is de verschillende relaties met mijn (ex)vriendinnen. Stuk voor stuk prachtige leermomenten, maar bij elke volgende vriendin deden zich dan weer andere problemen dus leermomenten voor. Ik merkte dat wanneer ik het wat meer van een afstand bekeek, dus niet heel intiem en nabij.. ik weer warmte, liefde en vriendinschap kon ervaren. Juist in de intimiteit was het lastig om erbij te blijven. Ik raakte met intervallen verliefd, ging in crisis, in therapie en ging zo stukje bij beetje verder. Heel belangrijk is en was het delen en praten. Mezelf kunnen uiten. Het meest authentiek ervaar ik mezelf als ik wandel, buiten in de schoonheid van de natuur. Ik vind het dapper en zeker creatief van jou dat je je hele levensverhaal hebt beschreven, maar ook liefdevol naar anderen dat je het op deze manier deelt en uitdraagt naar andere zoekenden.

E. Ott

PERSOONLIJK

Groei en verbinding zijn haar voornaamste drijfveren in het leven.

Met ruim 35 jaar ervaring in verandering, versterking, menselijke transformatie en psychosociale/psychologische problematiek, belicht zij via dit boek (en haar sessies en trainingen), de veerkracht en mogelijkheden die er zijn om een traumatisch verleden te overstijgen en wat dat jou kan brengen: INNERLIJKE BEVRIJDING.

‘Als kind met een traumatisch verleden, moest ik nog veel trauma’s doorvoelen en verwerken, die vooral werden getriggerd in diepergaande vriendschappen en intieme liefdesrelaties. Ik moest leren wat hechten is, wat liefde is, wat veiligheid is en hoe je dat doet en in jezelf kunt ervaren. Dat was een pittige en lange tocht met veel uitdagingen en dwars door de pijn en angst heengaan. Maar toen ik dat deed tijdens therapie, werd het helder, lichter en ervoer uiteindelijk na noeste innerlijke arbeid dat ik mijzelf geheeld had. Ik voelde onvoorwaardelijke liefde en volheid in mij, dat was het grootste geschenk dat ik mijzelf kon geven. Daarna stroomde de vrijheid en creativiteit, en nu leef ik in het licht en het hier en nu.’

De auteur Miranda Nanda Maria van Dijk wil met haar boeken vooral haar aanmoedigende missie uitdragen:

‘Ik vind het belangrijk om taboegevoelige psychosociale thema’s in het licht te zetten, om wakker te schudden, de geest te verruimen en moed te stimuleren. Het beïnvloedt namelijk de kwaliteit van ons leven.’