Laatste nieuws

De zomer lijkt begonnen. Eindelijk! De afgelopen weken ben ik bewust geconfronteerd met de balans behouden in alle projecten en activiteiten die voor mij belangrijk zijn. Soms betekent dit nieuwe keuzes maken om die balans te behouden.

Op dit moment schrijf ik aan mijn vijfde boek dat op mijn 60e verjaardag op 3 mei 2025 verschijnt en gaat over vrijheid, non-conformisme en innerlijke rijkdom.

Het vele werk voor mijn nieuwste club was vanaf oktober 2022 erg intensief CABRIOCLUB VOOR VROUWEN. De tijdsinvestering is dermate groot gebleken dat het niet meer in verhouding staat tot de vervulling die het moet brengen, voor mij en anderen. Ik heb besloten het niet voort te zetten in deze vorm. Ongeacht hoe gaaf ik het ook vind om nieuwe dingen te leren, want dat houdt mijn brein soepel. Cabrio rijden blijf ik gewoon doen. Misschien start ik in 2024 een aangepast eenvoudig concept.

Vanaf september start ik een eetclub in Zaanstreek en Waterland: Eetclub Joie de Vivre. Gezelligheid en saamhorigheid en samen een buffet maken en dan met interessante vragenkaartjes elkaar beter leren kennen. Ik heb er zin in en ik verwacht andere dames in de omgeving ook.

Club voor Wijsheidsontwikkeling ga ik meer ruimte en tijd geven, mede omdat het een kleine doelgroep is die lastig is te bereiken. Ik start daar na de zomer mee. Twee bestaande clubs gaan op weg naar hun 5e jaar en dat loopt lekker en die zitten zo goed als vol. Een nieuw 3 fasen boekproject van een beginnende schrijver begeleid ik met mijn auteursbegeleiding Bohemian Publishing. Mijn homestudio is helemaal ingericht om met de nieuwste Protools software goede opnames te kunnen maken. Ik heb mijzelf verwend met de aankoop van een professionele studiomicrofoon van Røde en een nieuwe semi-akoestische Fender gitaar. Ik heb een aparte website gemaakt voor mijn nieuwe muziekfase, JAZZGIRLMUSIC, veel meer jazzstijl en dus splinternieuwe songs die ik dit jaar schrijf, opneem en uitbreng en ik start najaar 2024 met livingroomsessions. Ik verwacht vanaf oktober t/m maart weer meer in de studio te zijn. Deze zomertijd ben ik veel meer buiten en weinig binnen.

Mijn vriendschapswens blijft actueel, in 2016 begon die te kriebelen omdat ik afscheid nam van een aantal oude vriendschappen die 15 en 20 jaar duurden, maar die ik volledig ontgroeid was. Ik heb heel soms een ontmoeting met een vrouw om te kijken of het op een dieper niveau vriendschappelijk klikt, want ik zou het tof vinden om drie nieuwe dames-vriendschappen te bouwen. Maar kunnen levelen met iemand is niet af te dwingen en ik wil mijn waarden daarin eerbiedigen. Een Muze voor een maandelijks samenzijn is zeker een wens, en daar ben ik actief mee bezig de laatste vier jaar, maar wat komt dat komt. Een muze ontmoeten die compatible is met wat ik graag wil delen en ook hoe ik wil delen, blijkt nauwelijks voorhanden te zijn. Ik wil verlangen en behoeften afzwakken, zeker vanuit spiritueel oogpunt, omdat alles wat nodig is vanbinnen al aanwezig is, maar deze menselijke behoefte geef ik wel wat ruimte. Mits dat samenzijn een echte meerwaarde en verrijking brengt, anders laat ik het graag aan mij voorbijgaan, wat al een paar keer gebeurde omdat het niet was wat ik wilde.

En last but not least: ik heb een professionele fotocamera gekocht en ben begonnen met fotografie. Ik hou van nieuwe dingen leren. Fotografie zal ik ook gebruiken in mijn volgende boekprojecten en in mijn pensioenplan dat eind 2032 ingaat: mini-camper kopen en rondtrekken in Nederland en Europa en dan vrouwen interviewen en fotograferen die deze levensstijl ook omarmen als een tweede huid.

Mijn werkzame leven als senior counselor & trainer met vastgelopen mensen behelst nog 3 dagen in de week en ik moet eerlijk zeggen dat mijn creatieve passies dat altijd zullen overtreffen in flowgevoel. Dus veel moois te doen en het proces van creëren blijft fantastisch. Maar rust en stilte zijn er ook volop. Eerlijk gezegd vind ik dat veel belangrijker dan in beweging zijn. Balans is wezenlijk. More being, less doing. Voor alles een tijd en plaats en soms is nieuwe keuzes maken dan heel wijs.

Veel mooie ervaringen en ontmoetingen toegewenst.

Heb het mooi, allereerst met jezelf, als fijne basis, daarna met anderen 🙏🍀