Laatste nieuws

We gaan de herfst tegemoet. Boeken lezen, boeken schrijven, muziek maken in mijn homestudio zijn dingen die binnen uitstekend gedaan kunnen worden in de wintertijd. Ik geniet ervan.

Door de interactie met veel mensen door de diverse clubs die ik organiseer, zie ik steeds meer dat niets zo veranderlijk is als die mens. Het betekent dat ik regelmatig moet bijsturen bij de invulling van de clubs maar ook vaak met werving bezig ben om een constante hoeveelheid deelnemers te waarborgen. De commitment bij mensen wordt beperkter merk ik, de vrijblijvendheid steeds groter. Je kunt het gedrag van mensen niet beheersen. Ik kan alleen meebewegen met veranderingen die gewoon bij het leven horen. Wat ik vooral bewust doe is dat ik alleen nog kies voor activiteiten en mensen die energie opleveren. Het leven is gewoon te kort, om het te besteden aan zaken en mensen waar geen positiviteit en energie van uit gaat. Door de crisis en ontevredenheid in Nederland, kom ik deze mensen in de clubs steeds vaker tegen. Dus de selectieprocedures worden scherper.

Ik snak naar intelligente en diepgravende gesprekken en interacties. Het blijkt zo lastig om ze in mijn dagelijks leven te kunnen voeren. Mijn diepte kunnen delen maakt me blij. Via podcasts, boeken en films kom ik soms mooie dialogen en interessante gesprekken tegen. Maar veel in het dagelijks leven blijft toch bij mensen aan de oppervlakte hangen en voelt voor mij niet interessant of voedend. Hoe meer ik met ontwikkeling en wijsheid bezig ben, en dat ben ik steeds meer, hoe groter de afstand wordt met de mensen die ik tegenkom. Alleen gezelligheid en smalltalk is niets voor mij.

Om ook meer lichaamsbeweging te hebben, ik heb immers een zittend beroep, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om dat bewegen op een fijne manier te doen. Ik ga vanaf het voorjaar kajakken bij een kanovereniging in Edam. Het is vlakbij mijn thuis en ik kan dan op elk gewenst moment in een kajak van de vereniging stappen en de mooie wateren bevaren, bepakt met een rugzak met lekker eten en drinken, zodat ik onderweg ergens kan aanleggen om te picknicken. Heerlijk om op het water te zijn, zeker nu de zomers zo heet worden en ook lekker in beweging zijn in de natuur.

Op dit moment schrijf ik aan mijn vijfde boek dat op mijn 60e verjaardag op 3 mei 2025 verschijnt en gaat over vrijheid, non-conformisme en innerlijke rijkdom. Hoewel velen vrijheid wezenlijk vinden bouwen ze vaak een leven op met veel onvrijheden en verplichtingen, iets waar ze uiteindelijk zelf voor hebben gekozen. Maar het kan anders, daar gaat het boek vooral over. Zekerheid doodt creativiteit en verrassing.

Het vele werk voor CABRIOCLUB VOOR VROUWEN was een erg grote tijdsinvestering. Ik heb besloten het niet voort te zetten in deze omvangrijke vorm. Ongeacht hoe gaaf ik het ook vind om nieuwe dingen te doen en leren, want dat houdt mijn brein soepel. Cabrio rijden blijf ik uiteraard gewoon doen. Misschien start ik voorjaar 2024 een aangepast heel eenvoudig concept dat weinig tijd kost, ik laat dat nog verder bezinken.

Vanaf medio september startte ik een eetclub in Zaanstreek en Waterland: Eetclub Joie de Vivre. Gezelligheid en saamhorigheid en samen een buffet samenstellen en dan met interessante vragenkaartjes elkaar wat beter leren kennen. Hoe eenvoudiger een concept is, hoe meer vrouwen zich willen aansluiten. Inmiddels zit de club bijna vol en is het een succes.

Club voor Wijsheidsontwikkeling kost veel meer geduld, mede omdat het een kleine doelgroep is die daardoor lastig is te bereiken. Weinig mensen houden zich met bewustzijnsgroei en wijsheid bezig. Ik hou van die diepte opzoeken, hoe diepgaander en complexer, hoe interessanter voor mij. Twee bestaande clubs gaan op weg naar hun lustrum, eentje op een nieuwe locatie, de ander mag aangevuld worden met wat meer ontwikkelde dames, en ik pas het inschrijvingsgesprek dan ook streng aan, maar die clubs lopen prima.

Mijn home-studio is helemaal ingericht om met de nieuwste Protools software goede opnames te kunnen maken. Ik wacht een nieuw softwarepakket af, maar heb mijzelf verwend met de aankoop van een professionele studiomicrofoon van Røde en een nieuwe semi-akoestische Fender gitaar en alle nieuwste randapparatuur is aanwezig. Ik heb een aparte website gemaakt voor mijn nieuwe muziekfase, JAZZGIRLMUSIC, veel meer jazzstijl en dus splinternieuwe songs die ik dit jaar schrijf, opneem en uitbreng. Ik hoop dat ik in het najaar 2024 met livingroomsessions kan starten. Ik verwacht vanaf oktober t/m maart meer in de studio te zijn. In de zomer ben ik altijd veel buiten in de natuur, trek ik er met mijn cabrio op uit, fiets ik, en ben ik weinig binnen.

Het sociale landschap mag veranderen, dat voel ik. Mijn vriendschapswens blijft actueel. In 2016 begon die te kriebelen omdat ik afscheid nam van een aantal oude vriendschappen die al 15 of 20 jaar duurden, maar die ik volledig ontgroeid was. Een heel natuurlijk proces, je kunt elkaar echt ontgroeien. Ik heb heel soms een ontmoeting met een vrouw om te kijken of het op een dieper niveau vriendschappelijk klikt, want ik zou het tof vinden om drie nieuwe dames-vriendschappen te bouwen. Maar kunnen levelen met iemand is niet af te dwingen en ik wil mijn waarden daarin eerbiedigen. Ik wil kunnen groeien en opbloeien door vriendschappen. Een Muze voor een maandelijks samenzijn is zeker een wens, en daar ben ik actief mee bezig een paar jaar. Een muze ontmoeten die compatible is met wat ik graag wil delen en ook hoe diep en intelligent ik wil delen, blijkt nauwelijks voorhanden te zijn. Of er is slechts interesse in seks, of er is geen fysieke match, of er is geen mentale en emotionele klik. Die drie gebieden samen vind ik wezenlijk. Ik wil verlangen en behoeften afzwakken, zeker vanuit spiritueel oogpunt, omdat alles wat nodig is vanbinnen al aanwezig is, maar deze menselijke behoefte geef ik wel ruimte. Mits dat samenzijn met een muze een echte meerwaarde en verrijking brengt, anders laat ik het graag aan mij voorbijgaan. Er zijn dames die willen leren van mij of die geïnspireerd worden door wat ik doe of hoe ik in het leven sta. Dat moet voor mij dan, met betrekking tot wat zij te bieden hebben, ook het geval zijn. Dat is tot heden slechts zelden voorgekomen. Maar het leven is compleet en mooi zoals het nu is. Wat komt, dat komt.

En last but not least: ik heb een professionele fotocamera gekocht en ben begonnen met fotografie. Ik hou van nieuwe dingen leren. Fotografie zal ik ook gebruiken in mijn volgende boekprojecten en in mijn pensioenplan dat eind 2032 ingaat: mini-camper kopen en rondtrekken elke week in Nederland en een paar keer per jaar Scandinavische landen bezoeken en dan vrouwen interviewen en fotograferen die deze levensstijl ook omarmen als een tweede huid. Maar uiteraard ook de fantastische oogstrelende natuur in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland vastleggen.

Ik begin steeds meer naar de natuur te trekken, naar de stilte en naar incidenteel met mensen zijn in mijn privéleven. Mensen die een meerwaarde vormen door hun emotionele intelligentie, hun levenslust en brede interesses. Ik kom ze zelden tegen wat ervoor zorgt dat de sociale privécirkel moeilijk uitgebreid kan worden. Maar ik accepteer het feit dat dit gewoon de realiteit is met betrekking tot de meest voorkomende menselijke ontwikkeling. Ik word gezien als het IAS type: Intellectueel, artistiek en sociaal. Het sociale aspect staat op de laatste plaats en ik ben steeds liever alleen dan in slecht of oninteressant gezelschap. Ik vind alleen zijn heerlijk en hoef niets op te vullen. Ik voel mij verbonden met het rijke leven en alles wat ik daarin doe en ervaar.

Mijn werkzame leven als senior therapeutisch counselor & trainer met vastgelopen mensen behelst nog 3 dagen in de week en ik moet eerlijk zeggen dat mijn creatieve passies dat altijd zullen overtreffen in flowgevoel. Werk bouw ik geleidelijk af. Dus veel moois te doen en het proces van scheppen blijft fantastisch. Maar rust en stilte zijn er ook volop. Eerlijk gezegd vind ik dat veel belangrijker dan in beweging zijn. Balans daarin is wezenlijk. More being, less doing. Voor alles een tijd en plaats en soms is het wijs om nieuwe keuzes te maken.

Veel mooie ervaringen en ontmoetingen toegewenst.

Heb het mooi, allereerst met jezelf, als fijne basis, daarna met anderen 🙏🍀